CASTLE & Boozcruise
Lieve allemaal, hier weer een berichtje uit het zonnige Zambia. Vandaag ben ik aan de beurt op een verhaal te typen en dat doe ik dan ook met veel plezier.
Maandag 22 augustus
Vandaag moesten we vroeg op om onze backpack in te pakken en te verkassen naar een andere kamer (een achtpersoonskamer). Dit moest omdat we hebben besloten ons verblijf in het gezellige Jollyboys (Livingstone) met 3 dagen te verlengen. Ikzelf had er persoonlijk meer moeite mee dan de andere drie om een kamer met vier vreemde mensen te delen. Maar we zijn tenslotte het backpacken en dit hoort er gewoon bij. Niet aanstellen dus en aanpassen.
Toen we eenmaal verhuisd waren heb ik even gebeld naar het regenachtige Nederland om met de mam te bellen. Het blijft nog altijd raar om te beseffen dat we zo ver weg zijn van thuis. Een telefoontje naar huis roept dan automatisch bij mij emoties op. Toen ik had opgehangen had ik het even zwaar, het echte besef dat we er nog geen week zijn en we nog meer dan 11 weken te gaan hebben kwam even goed binnen bij mij. Gelukkig heb ik drie fantastische vrienden om mij heen die me hebben getroost en me binnen 1 minuut weer aan het lachen hebben gekregen.
We hadden vandaag een relaxdagje ingepland. Hier verstonden wij onder; lekker op ons bedje aan het zwembad zitten, lezen in het zonnetje, samen brainstormen bij de altijd heftige kruiswoordpuzzels en (daar komt hij weer) vooral genieten en lachen met elkaar.
Het is duidelijk geworden dat Marissa en ik de echte waterratten zijn (ook al zou een ijsbeer nog met een jas aan zwemmen in dit koude water).
Na deze heftige activiteit, die duurde van 10.00 uur tot 17.00 uur zijn we ons lekker gaan douchen, althans dat was de bedoeling. Omdat we nu in een grotere kamer liggen hebben wij geen eigen douche. De douches die we nu gebruiken zijn ook erg aantrekkelijk voor onze vrienden Miranda MUG en Stefan SPIN. Iets waar vooral Marissa niet erg blij mee was haha.
Na het overheerlijke avondeten ( goulash met rijst en spinazie) kreeg ook Marissa even een moeilijk moment. Nadat Jordi en ik tegen haar zeiden dat we heel veel respect voor haar hadden,(wij zijn samen hier en Marissa is immers zonder haar geliefde Dennis hier) kwamen ook bij Marissa een paar traantjes. Jordi en ik zouden dat namelijk niet kunnen. Maar zoals ik al zei, wij zijn een hechte groep, we steunen elkaar als we het even moeilijk hebben en zijn er voor elkaar, de perfecte match!
Nou, nu ben ik wel aardig genoeg geweest. We hadden ons voorgenomen om vanavond lekker te gaan drinken en spelletjes zouden doen. Jordi en ik werden vrienden met CASTLE, het Afrikaanse bier dat verdomd lekker smaakt en heel goedkoop is, Marissa en Remco hadden Savanna Dry aan de haak geslagen.
Na een paar drankjes kregen we opeens een briljante ingeving; we hadden zin om HINTS te gaan spelen. Dat was natuurlijk hilarisch, de Afrikanen keken ons aan alsof ze Jaap Stam zagen die een penalty binnen schoot.
Rond 02.00 uur werd het toch wel tijd om naar ons bedje te gaan, we begonnen langzaam te stotteren en dingen te zien die er niet waren. ( de bar zou om 23.00 uur sluiten, maar als Marissa haar blonde lokken in de strijd gooit, komen de drankjes vanzelf, heel gek maar wel handig!)
Dinsdag 23 augustus
Goedemorgen. Ik werd vanmorgen wakker met een hoofd zoals als steen. Ik moest even wennen, we lagen immers in een andere kamer met vier andere mensen. Om 07.00 uur ging een Chinees onze kamer uit, Rick werd wakker. Om 08.00 uur ging een Tsjech de kamer uit, Rick werd wakker. Om 08.30 uur, twee Engelse meiden gingen giechelend de kamer uit, Rick werd wakker. Leuk is dat, een achtpersoonskamer. Maar ach, het heeft wel iets, en het is typisch iets voor backpackers.
Vandaag stond de BOOZCRUISE op het programma. Hier later meer over.
Gister was ons zo goed bevallen, dus we besloten om weer lekker aan het zwembad te gaan liggen. Marissa en ik hadden weer dolle pret in het water(het is immers heel leuk om vlak voor andere mensen in het water te springen), Jordi en Remco vermaakten zich voornamelijk langs de kant met een boek, de ipod en een puzzelboekje.
Om 15.45 uur werden we opgepikt voor onze BOOZCRUISE. We kwamen de parkeerplaats op en schrokken ons dood. Er stond een klein busje wat bestemd was voor 10 personen. Maar er zaten al zeker 15 mensen in, van Chinezen tot Duitsers. Met de gedachte dat wij net gedoucht waren en er ook nog met z'n vieren bij moesten kregen we het benauwd. Gelukkig kwam er opeens een Afrikaan om de hoek kijken met een groot bord in de handen waarop stond, MARISSA. YES, wij mochten in een andere bus. Toen we de bus zagen konden we ons geluk niet op. Het was een bus voor 20 personen met airco, waar wij met ons vier in moesten.....HILARISCH! Gelukkig reden wij net voor het kleine busje langs zodat we nog even konden zwaaien, hier konden wij zelf wel om lachen.
Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming bleek het iets anders te zijn dan wat we hadden gedacht. Er stond op de folder namelijk; inclusief eten en drinken. Jordi zag het al voor zich, een partyboot vol jongeren met drank en muziek, een dansvloer etc.
Maaaarrr......het werd een kleinere boot met 20 mensen, geen muziek,maar WEL drank en eten.
We waren nog geen 15 minuten onderweg of het eerste nijlpaard stak zijn hoofd uit het water. Ongelofelijk wat wij alweer zagen. Toen gingen we verder en lag er een kleine krokodil te zonnen op het droge, WAAAAAAUUWWW!!!
We keken onze ogen uit en Remco had besloten om zijn verrekijker er bij te pakken.
Na een half uurtje zag Jordi in de verte iets, er stond inderdaad een nijlpaard. Gelukkig vaarden we er op af zodat we foto's konden maken en ik kon filmen.
Na de groep olifanten die ook even langs kwamen lopen( het lijkt al de gewoonste zaak van de wereld!!!) gingen we terug richting kade.
ONGELOFELIJK wat we ook vandaag weer hebben gezien!!!
Nu zit ik met mijn laptopje in de lounge en typ ik dit verslag. Ik hoor verderop mijn nieuwe CASTLE al roepen, dus het wordt tijd om af te sluiten.
Hopelijk hebben jullie het verslag met plezier gelezen, tot snel!!!
Groetjesss, Rick & natuurlijk ook de rest.
Seeya!
Hoi genieters,
Wat een verhaal weer,wat jullie daar mee maken en zien.WauwwwwwwwwwwwwwwwwwLijkt ons super,en zeker wat voor lol jullie samen hebben.Wat een belevenis met 8 personen op een kamer,zijn ze wel aardig?We zijn weer benieuwd naar het volgende verhaal,Rick super goed omschreven t was of we er zelf bij waren.
Wensen jullie weer veel plezier voor het volgend avontuur,
We denken aan jullie,en reizen weer met jullie mee,
Groetjes Liefs Cor en Marian doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Jaap Stam die een penalty binnenschiet. Briljant, lach me kapot.
Heey!
Wat cool! Nijlpaarden zijn mijn lievelingsdieren, dus ik hoop dat jullie een mooi kliekje hebben geschoten^^
Ik ben echt benieuwd wat voor een dieren nog meer op jullie pad komen!
Groetjes Lydia
Hee rick en jor! Superleuk geschreven en leuk om echt precies te weten wat jullie doen, aangezien er geloof ik al 4 verhalen opstaan. Wel echt heel erg leuk!!! I'm jealous! Als stage begint zullen jullie het wel drukker krijgen en minder tijd hebben. Ik kan me voorstellen dat jullie veel indrukken opdoen en dat zullen er nog veel meer worden. Super!
Jordi ik ga je nu trouwens terug smsen voordat je denkt dat ik je ben vergeten ;)
Hele dikke kus en geniet!
hoi Rick, haha wat een leuk, lang, vermakend verhaal
zo leuk, alsof we het een beetje mee beleven, schitterd wat jullie allemaal beleven en zien, en zo te horen ook heel gezellig.... en zeker af en toe een beetje heimwee, ook dat hoort erbij, en je lieve mams troosten we als nodig hier
geniet ervan Rick, groetjes aan de rest en veel liefs suzan ook van gigi, fab en janou xx
Heee Afrikaantjes,
WAUWWWW, echt geweldig jullie verhalen en foto's, verheug me steeds weer op een nieuwe verhaal :)
Rick, echt super hoe je dit schrijft, zo zou je het ook precies vertellen, hahah!
De SLB-ers staan uiteraard nog altijd niet online maar er wordt aan gewerkt kon ik opmerken aan de veranderingen op infonet! De LIO's zijn hier al begonnen en wij beginnen ook volgende week weer op de PABO, helaas zonder jullie! Jullie horen van me.
xxx Romy
Super geschreven Rick!
Ik lach me kapot om je leuke uitspraken tussendoor ;) En wat hebben jullie toch een geluk met Marissa met haar blonde lokken :P Laat jullie Afrikaanse biertjes maar goed smaken, want voor je het weet begint daar jullie stage ook.
Tot een volgend verhaal!
Liefs, Femke
Goedemorgen allemaal, Rick wat een leuk verhaal, jullie schrijven het zo mooi, ik zie ook al die dieren voor me. Ik heb het koffertje voor het onverwachts bezoek maar even aan de kant gezet, dat doe ik jullie toch maar niet aan, een gillende Landgraafse op bezoek!!
Ben ook heel benieuwd naar de verhalen volgende week in de klas, zal ook wel lachen, gieren, brullen zijn.
Een hele dikke knuffel voor jullie allemaal XXXXXXXXX
hoi rick jordi en iedereen
wat is het weer geweldig om jullie verhalen te lezen ik zie het al alemaal voor me ongelooflijk ik ben al bang van een hond ik wilzwijgen als die dieren ook nog op mijn pad kwamen ppffffffffffffffffffffffff moet er niet aan denken
maar voor alles heb heel veel bewondering voor jullie en verheug mij op de volgende verhalen ik denk dat ik te vroeg ben geboren hahahah heel veel groetjes en een dikke kus van pia doeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei tot de volgede keer
Heyyy buurman ;-),
ik ben vandaag begonnen met het lezen van jullie reisverhalen... In één worrd FANTASTISCH!!!!!
Geweldig wat jullie allemaal zien, meemaken en ook doen! Net als heel veel anderen verheug ook ik me weer op het volgende verslag.
Heel veel plezier en geniet vooral verder van elk moment!!
Veel groetjes, Brigit. Enne........'Hakuna Matata' ;-)
hoi lieverds, ik vind jullie verhalen echt leuk om te lezen vandaag zijn jullie gaan raften dat is erg leuk ( zelf ook al eens gedaan ) in dat ijskoude water. brrrrrrrrrrrrrrrrrr geniet er maar lekker van tot op skipe heel veel lieve groetjes van jacqueline en de rest . xxxxxxxxxxxx
gewoon super om elk verhaal weer te lezen !! ook super dat jullie onderling elkaar zo kunnen steunen ! Xxx Jill
Hallo allemaal,
Ik vind het geweldig om al jullie verhalen te lezen. Een geweldige ervaring die jullie de rest van jullie leven nooit meer zullen vergeten. Veel plezier en succes verder!!!
Groetjes Marianne en de rest van Cortemich.
Wat een smakelike verhalen!
Heey Rick, leuke schrijfstijl heb je ! Erg leuk om te lezen.
Ik heb hier ook nog wat flesjes Castle in de kelder staan, ik zal er eentje voor je bewaren Remco ;).
Ik ben eens benieuwd of jullie binnenkort als jullie naar het dorp gaan ook ugali gaan eten :).
Voor ons nog maar 10 dagen dan zitten wij in Tanzania.
Beware of the Kiboko (nijlpaard), jullie weten toch dat dit de meest gevaarlijke dieren zijn he.
Groetjes van twee Africa-Addicted people uit de Baneheiderweg in Bocholtz.
Hallo Rick Jordi en de rest,
Wat een geweldige verhalen wat jullie allemaal meemaken en zien, echt smakelijk en meelevend!!
Ik zie het echt voor me.Kan me voorstellen dat het soms ook moeilijk is om je dierbaren te missen, maar je hebt eigenlijk weinig tijd om daar lang bij stil te staan.Geweldig wat jullie allemaal doen en de mensen die je ontmoet, super.ik ga nog even de volgende verhalen lezen, lijkt wel een boek, haha.Geniet ervan en de groetjes aan Jordi!!! Yvonne Reijerse